След години усилена работа и сътрудничество с местните заинтересовани страни,

...
 След години усилена работа и сътрудничество с местните заинтересовани страни,
Коментари Харесай

Първо злато от рудника в Крумовград

 „ След години усилена работа и съдействие с локалните заинтригувани страни, отбелязахме основно достижение за компанията, а точно, че произведохме първия златен концентрат в Крумовград ”. Това съобщи Рик Хаус, президент и основен изпълнителен шеф на „ Дънди Прешъс Металс ”.
По думите му, след привършване на предварителните пускови действия на обогатителната фабрика са модифицирани 650 тона руда през софтуерните стъпки на трошене, мелене и съществена флотация, с продуктивност към 100 тона на час.

Произведен е и първият концентрат от находище „ Ада тепе “, оповестява вестник Стандарт.

„ През идващите седмици ще насочим напъните си към увеличение и усъвършенстване на производството на обогатителната фабрика, тъй че да реализираме плановия й потенциал от 105 тона руда на час и плануваното добиване на 85% злато ”, прецизира Рик Хаус.

От компанията оповестяват, че прогнозните равнища на финансовите разноски се резервират на равнище от 164 до 166 милиона щ.д. по отношение на първичния план за 178 милиона щ.д.

Към 28 февруари, 2019 година са реализирани 97% осъществяване на строителните работи за рудника в Крумовград, при 147 милиона щ.д. капиталови разноски.

Планираното златно наличие в концентрата от Крумовград е сред 55 000 и 75 000 унции през 2019 г.
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР